Financieel
Nee, ik doe geen toevoegingen, bij mij betaal je gewoon een uurtarief. Mocht je in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand, ken ik genoeg mediators naar wie ik je kan doorverwijzen. We bespreken van tevoren altijd even of je recht zou kunnen hebben op een toevoeging of niet natuurlijk. Lees er hier meer over om de voorwaarden voor rechtsbijstand in te zien.
Goede vraag. Het antwoord hangt echter helemaal samen met hoelang de mediation duurt. Je betaalt een uurtarief ex btw voor alle werkzaamheden die bij de mediation horen.
Een korte telefonische kennismaking is altijd gratis. In maximaal 15 minuten hoor ik graag wat er speelt en waarin ik kan ondersteunen. Voelt dat goed, dan starten we de mediation door het ondertekenen van de mediation overeenkomst door alle betrokken partijen.
Ik begin altijd met vertrouwelijke 1-op-1 gesprekken met alle deelnemers. Daarna doe ik een procesvoordeel waarbij je soms met 2 of 3 sessies al klaar kunt zijn.
Je eigen inzet en houding geeft daarin de doorslag.
Gesprekken duren ook nooit langer dan 2 uur per keer. Dan is iedereen – ook de mediator – emotioneel wel toe aan rust.
Laat geld je echter nooit weerhouden om een conflict op de werkvloer aan te pakken. Uiteindelijk ben je altijd meer kwijt aan uitgebluste of zelfs zieke medewerkers!
Over HoltHoff Mediation
Ik werk voor organisaties en werknemers als gecertificeerd MfN arbeidsmediator.
Daarnaast heb een specialisatie in onderwijs mediation.
Ik ben geboren en getogen in Dordrecht en kom dus uit het westen van het land. In 2014 vertrok ik voor de liefde naar het oosten en heb ik me in Arnhem gevestigd. Ik ben gewend om direct, open en eerlijk te zijn, ik draai niet om de zaken heen.
De naam HoltHoff is een samentrekking van de wijk Holthuizen (Holt) in Arnhem waar ik woon en het laatste deel van mijn achternaam (van ’t Hoff).
Ik kom uit het westen van het land en ben – na het Erasmiaans gymnasium – afgestudeerd in Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.
Naast mijn jarenlange ervaring als bedrijfsjurist heb ik heel even als advocaat gewerkt en heb ik Recht lesgegeven op het HBO in Rotterdam.
Ik heb een minor bedrijfsjournalistiek aan het Fontys in Tilburg gedaan en diverse gecertificeerde mediation opleidingen, waaronder de specialisatie familierecht en mediation in het onderwijs.
Daarnaast werk ik als vrijwilliger in de gemeente Overbetuwe/Lingewaard als buurtbemiddelaar.
Proces
Dat hangt er helemaal vanaf:
- Hoeveel personen zijn er betrokken bij het conflict?
- Wie kunnen er bijdragen aan een constructieve oplossing?
- Hoeveel inzet tonen de medewerkers tijdens de mediation?
Een conflict op de werkvloer vraagt altijd om een intake met alle betrokken medewerkers afzonderlijk, de caucus. Daardoor kan iedereen zijn verhaal doen zonder invloed van anderen.
Vervolgens kijk ik waar precies het probleem zit en wie er bij elkaar worden gezet voor een gesprek. Hoe meer inzet er vanuit de betrokken medewerkers wordt getoond, hoe sneller een mediation wordt afgerond.
Dat kan betekenen dat we met 1 of 2 gesprekken al klaar zijn maar soms hebben veranderingen meer tijd nodig of is het conflict al langer en verder geëscaleerd.
Geef je medewerkers ook de tijd om te wennen aan een nieuwe stijl van communiceren.